Курорты западной Украины

Курорт Східниця: як провести час та що подивитись

Заховане в горах маленьке селище Східниця вже давно стало відомим як курорт не лише в Україні, а й у Європі

Все завдяки унікальній Прикарпатській природі, яка сформувала тут близько 40 різних за складом джерел мінеральної води. Кожен із них має свої лікувальні властивості та перелік показань. Найкращі готелі Східниці надають можливість відпочити та оздоровитись в оточенні красивої гірської природи. Одним з таких є один з безперечних лідерів Готель Респект https://www.respecthotel.com.ua/vidpochynok-u-shidnytsi-2022/. Цій перлині Карпат справді є чим здивувати гостей!

Традиційний відпочинок та релакс

Крім оздоровчих процедур, туристам пропонують безліч захоплюючих активностей. Серед них – як традиційні, так і екзотичні можливості для відпочинку:

Поціновувачів культурного відпочинку Східниці може зацікавити своєю самобутньою історією. У середині 19 століття саме тут були відкриті багаті поклади нафти, які за рівнем видобутку на рік посідали перше місце тодішньої Галичини. Знаходиться тут і музей імені Омеляна Стоцкова, який відкрив властивості мінеральних джерел у Східниці.

Фестиваль повітряних куль та екскурсії

Щорічно Східниця стає центром дивовижних подій, адже саме тут відбувається фестиваль повітряних кульок. Починаючи з 2011 року, він уже встиг «дати життя» неабиякій кількості популярних туристичних розваг. Для участі у фестивалі приїжджають спортсмени з усієї України та Європи. Ви матимете унікальну можливість спостерігати парад повітряних куль і в компанії рідних піднятися в небо, насолодившись панорамами Прикарпаття.

Також ви зможете відвідати:

Неподалік курортного селища також знаходиться фортеця Тустань – оборонний комплекс часів Київської Русі, який був зведений ще в 9-10 століттях. Це старовинний «митний пункт», що склався тут історично завдяки високим природним скелям. Він здивує не лише своїми легендами, а й красою краєвидів. Пройшовшись туристичною еко-стежкою, ви зможете піднятися на вершину величних гір і побачити неймовірну панораму Карпат.

Подорожуємо околицями

Поруч із Східницею розташовані популярні гірськолижні центри. Приїхавши на відпочинок взимку, можна добре провести час і покататися на лижах або сноубордах. Для відпочинку з дітьми перевагою буде близьке розташування зоопарку «Лімпопо» (село Меденичі), де мешкає понад 400 видів тварин. Багато хто з них внесено до Червоної книги. Щоб не пропустити найцікавіше та заздалегідь запланувати свою відпустку, корисну інформацію та практичні поради можна знайти на сайті за посиланням на початку статті.

Відвідуючи Карпати, не можна оминути своєю увагою та унікальну кухню регіону. Адже формувалася вона під впливом різних національностей, які тривалий час мешкали тут разом – словаків, австрійців, поляків, німців, угорців. Місцеві господині щедро запропонують як і традиційні страви регіону – банош (страва з кукурудзи та сиру), бограч (угорська національна страва), гуцульський борщ з білим буряком, смачну грибну юшку, так і звичну українську та європейську кухні з особливими нотками. Головне — всі ці страви будуть приготовані з екологічних продуктів та з любов’ю, адже проживають на Прикарпатті вітальні та щирі люди.