Курорты западной Украины

Суші й вагітність: що потрібно знати майбутнім мамочкам

Як вибрати правильні й безпечні суші, які можна вживати вагітним? Щоб відповісти на це питання, давайте спочатку розберемося, які поживні елементи потрібно вживати вагітним для здорового розвитку плода. Для правильного розвитку плода та формування всіх внутрішніх органів просто необхідні йод, цинк, кальцій, залізо, вітаміни групи В, вітаміни А, D тощо. Тобто під час вагітності потреба організму в корисних речовинах збільшується, і жінка повинна скласти свій харчовий раціон таким чином, щоб забезпечити надходження поживних елементів з їжею. Все це міститься у суші й ми вам це доведемо. А поки можете відправлятися в ваш улюблений ресторан азійської кухні у Львові та сміливо замовляти суші.

На які поживні речовини багаті суші?

  1. Риба має у складі безліч вітамінів та мінеральних речовин, які підтримують у доброму стані як материнський організм, так і майбутньої дитини. Високий вміст поліненасичених жирних кислот, кальцію, йоду, фосфору, вітаміну Д це все робить морську рибу дуже корисною для вагітної. До того ж у рибі на відміну від м’яса набагато менше органічних речовин, які можуть викликати у жінки проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
  2. Водорості норі забезпечують організм майбутньої мами такими корисними речовинами, як вітамін В12, А, С, Е, рослинний білок, велику кількість заліза, йоду.
  3. Вживання рису вагітними, як стверджують вчені, допомагає запобігти вродженим дефектам спинного і головного мозку дитини. Крім цього, рис містить фосфор, це допоможе зміцнити кістки.

Які суші можна обирати вагітним, щоб не чинити шкоду ні собі, ні майбутньому малюкові?

Основні побоювання, які вживання суші вагітними виникають через головний інгредієнт — рибу, а саме сиру рибу. Сира риба може містити патогенні мікроорганізми, які викликають розлади шлунково-кишкового тракту. А для вагітних це дуже серйозний стан, який може призвести до зневоднення. До того ж якщо вживати сиру рибу, то можна підхопити гельмінти. Обирайте ті види суші, де риба пройшла термічну обробку.

Існують багато видів суші, які приготовані на основі овочів і фруктів, так звані веганські суші. Такі суші максимально безпечні для жінок, які чекають на дитину. До того ж вони низькокалорійні та не будуть сприяти набору зайвої ваги.

Тому, якщо ви вагітна, та дуже полюбляєте суші, не потрібно відмовлятися від таких ласощів. Рис, риба, овочі — це дуже цінна їжа. То ж сміливо замовляйте суші у NOA та споживайте та здоров’я. Проте, знайте міру, не вживайте більше 6 — 8 шматочків за раз.