Курорты западной Украины

Трускавець приймав Конкурс професійних вокалістів азербайджано-української дружби

Вихідними Трускавець вже вшосте приймав Конкурс професійних вокалістів азербайджано-української дружби

Кращі вокалісти України та світу, які однаково вправно співають і оперу і естраду дарували своє мистецтво трускавчанам та відпочивальникам.

Як пише toursector у конкурсі прийняли участь вокалісти з міст: Рівне,Чернівці, Дніпро, Костянтинівка, Харків, Дрогобич, Київ. Така українська географія конкурсу, з цих міст у 2023 році були обрані учасники.

Переможницею стала Інна Бобомуратова з Рівного. Вона закінчила асистентуру-стажування в Одеській національній музичній академії імені А. В. Нежданової. Працює солісткою у Рівненській обласній філармонії. В якості призу учасниця отримала путівку до відпочинкового комплексу «Квітка Полонини» на Закарпатті. А головна редакторка найстаршого в Україні журналу «Жінка» Тамара Маркелова саме Інні віддала свій головний приз — публікацію та фото на обкладинці у черговому номері журналу.

Друге місце взяла чернівчанка Тетяна Петришина — аспірантка Львівської Національної Музичної Академії ім. М. В. Лисенка. Працює викладачем вокалу у Чернівецькому обласному фаховому коледжі мистецтв ім. С. І. Воробкевича та Завідувачкою навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури у Буковинському центрі культури і мистецтв. Вона також отримала подарунок — путівку до готелю»Оберіг» у Моршині. А ще вона, на думку журі, найкраще виконала українську пісню «Дивлюсь я на небо». Саме її нагородили спеціальними призами. Керівник туристичного агентства «Карпатія Галич Тур» Теодозія Микитка подарувала Тетяні путівку на відпочинок. Завідуюча відділом культури головного тижневика Західної України «Високий Замок» Галина Ярема вибрала Тетяну для публікації з нею інтерв’ю. Тетяна окрім того, що прекрасно співає, вона ще автор патріотичних пісень, одну з яких вона і виконала на гала-концерті.

Бронзову нагороду здобула дрогобиччанка Анастасія Мхітарян. Для неї це був не перший переможний вихід на трусскавецьку сцену. З Трускавця у Настуні і почалась її кар’єра. У 2018 році на конкурсі «Трускавецька фієста» вона здобула Гран-прі просто вразивши журі виконанням пісні 1944 з репертуару Джамали. Настя тоді ще навчалась у школі. Саме голова журі Міжнародного Конкурсу Вокалістів азербайджано-української дружби Гурбан Аббасов порадив тоді Насті серйозно займатися вокалом і дівчина почала вивчати оперний спів у Дрогобицькому музичному коледжі. А в цьому році вона блискуче із найвищим балом вступила на вокальне відділення Київської національної музичної академії. У якості призу за 3 місце у змаганнях Анастасія отримала путівку до трускаецького готелю «Гранд Алексік». Настя тільки розпочинає свій шлях, але робить це феєрично, вже прославлюючи власну батьківщину на вокальних змаганнях.

Статус міжнародного для конкурсу цьогоріч підтвердив учасник із Китаю. Фан Вей, який народився у китайській провінції ZheJiang не злякався війни в Україні, приїхав до Києва та продовжує свою вокальну освіту саме в Україні. Він отримав диплом конкурсу, але серйозно настроєний продовжувати вокальну кар’єру саме в Україні і мріє співати у Національній опері України. Для цього він вдосконалює власне мистецтво у аспірантурі Українського Державного Університету ім.М.П.Драгоманова.

Також дипломантами стали Наталія Деканенко із Дніпра, яка отримала пустівку до готелю «Оберіг» у Моршині та Ельнара Алієва-Мисіна із Харкова.

На гала-концерті відбувався благодійний збір для потреб Збройних Сил України. За зібрані кошти будуть закуплені матеріали для плетення трускавчанками маскувальних сіток. Малих внесків у перемогу не буває і кожна задоначена гривня, яка йде на користь нашим хлопцям та дівчатам на передовій, вивликає подяку.
Співаки та організатори конкурсу також провели низку благодійних концертів у місті.

Конкурс відвідав Голова Ради Азербайджанців України Ельшад Ібрагімов, Голова Об’єднаного Конгресу азербайджанців Львівської області Тимур Мамедов та його заступниця Наталія Мамедова.

А також традиційно на дати проведення конкурсу бронювали готелі та садиби для відпочинку його багаторічні прихильники — бізнесмени із Кропивницького, Дніпра, Києва.

Високе мистецтво приваблює поціновувачів.

В наш важкий час, коли українці приїжджають у Трускавець лікувати не лише тіло, а й душу такі заходи дуже потрібні. Бо маємо тримати стрій!