Курорты западной Украины

Вибираємо повербанк для смартфонів: ключові критерії та поради

Усі сучасні девайси потребують періодичного відновлення заряду, але далеко не завжди в користувачів є доступ до стаціонарної електромережі. Зовнішні акумулятори (повербанки) — це компактні пристрої, які використовують як портативне джерело енергії.

Вони є незамінним «помічником» для туристів і ділових людей. За умови своєчасного заряджання якісний повербанк забезпечить безперервну роботу смартфона. У цій статті ми розповімо про основні аспекти, які варто оцінювати, вибираючи компактний зарядний пристрій.

Ємність вбудованої батареї

Оскільки автономність є головним критерієм, насамперед потрібно звертати увагу на ємність акумулятора повербанка. Цей параметр вказується в міліампер-годинах (мА·год). Більш ємна батарея дає змогу заряджати гаджети більшу кількість разів без підзаряджання самого повербанка.

Рекомендується вибирати компактні зарядні модулі з ємністю акумулятора не менше, ніж у власного смартфона. Павербанк на 5000 мА·год буде непоганим варіантом.

Напруга на вході та виході

Від значення вхідної напруги залежить швидкість заряджання портативного джерела енергії від електромережі, а вихідна напруга визначає час, який йде на зарядку телефона від нього. Якщо ви прийняли рішення купити повербанк, важливо також переконатися, що модель підтримує технологію швидкого заряджання — Power Delivery або Quick Charge. Це дасть змогу суттєво скоротити тривалість процесу відновлення заряду гаджетів.

Вага й габарити

Вважається, що вага павербанка безпосередньо залежить від ємності акумулятора. Втім, сьогодні на ринку є доволі легкі моделі з ємними батареями. Вибираючи портативний зарядний блок, важливо знайти оптимальний баланс між потужністю, компактністю та автономністю.

Кількість і тип роз’ємів

Чим більше портів є на корпусі повербанка, тим більшу кількість девайсів (смартфонів і планшетів) ви зможете від нього заряджати. Також слід дізнатися про типи наявних роз’ємів. Просунуті моделі мають порти USB-C, USB-A, а також 3,5-міліметровий аудіороз’єм для навушників.

Розширені функції

Оснащені ліхтариком повербанки дають змогу безпечно пересуватися в темряві та знаходити речі в умовах поганого освітлення. Суттєвою перевагою зарядного пристрою є підтримання опції бездротового заряджання Qi, оскільки це робить його більш універсальним.
Непогано також мати можливість заряджати Power Bank від сонячного світла, це особливо актуально для мандрівників і дослідників. Надійні та функціональні повербанки й зарядні станції можна придбати з офіційною гарантією в магазині Allo.ua у Львові.

Вартість і виробник

Економія в цьому питанні може мати неприємні наслідки. Використання неякісних павербанків часто призводить до пошкодження смартфона або передчасного виходу з ладу його акумулятора. Радимо віддавати перевагу продукції надійних брендів.