Курорты западной Украины

Як записати та використати відео про важливу подію на дорозі

Застосування відеореєстраторів під час мандрівок на автомобілях стало масовим. Невеликий прилад фіксує все, що відбувається в путі, та зберігає цю інформацію. Вона здатна захистити свого власника від необґрунтованих претензій при розслідуванні дорожньо-транспортних пригод. Для цього потрібно правильно розмістити прилад у салоні та надійно зберегти важливі записи подій.

Призначення відеореєстратора

Невеликий пристрій фіксує сигнал і подає його на матрицю приладу. Є моделі реєстратора, які можуть бути встановлені на мопеди, велосипеди та інші транспортні засоби. Після обробки зображення процесором його можна зберегти такими способами:

Якість картинки залежить від характеристик екрана та потужності процесора. Сучасні технології допомагають використовувати відеореєстратор для авто одним з таких способів:

  1. Фіксація обставин подій навколо автомобіля. Часто прилад залишають працювати після зупинки автотранспорту. Те, що трапляється під час спостереження, іноді стає суттєвою доказовою базою для розслідування дорожньо-транспортних пригод.
  2. Запис подій, що відбуваються всередині салону. Таке відео часто допомагає спіймати зловмисників при їх незаконному потраплянні всередину автомобіля і при крадіжках.
  3. Збереження мальовничих краєвидів, які потрапляють під час руху. На пейзаж можна не зважати під час водіння.

Особливості збереження та використання інформації з відеореєстратора

Об’єм записів залежить від місткості карти пам’яті та флеш-накопичувача. Є ризик втрати файлів після повного накопичення цих резервів. Нові відео починають записуватись поверх старих. При покупці відеореєстраторів в магазині Алло звертайте увагу на такі характеристики:

Додаткові функції

Вартість приладу залежить від об’єму можливостей. Але вони приносять користь споживачу. Популярні такі функції:

Наявність GPS-навігатора – важлива функція для встановлення дати та місця зйомки. На зображенні є вказівка координат та часу подій. Через Google Map можна переглянути та показати будь-який маршрут.

В Україні записи з відеореєстраторів дозволені та приймаються для розслідування дорожньо-транспортних подій. Але треба знати, що у Швеції та Португалії зйомка заборонена у зв’язку із захистом від втручання в особисте життя іншої людини. У більшості країн Євросоюзу, наприклад у Німеччині, Швейцарії та Франції відео можна використовувати тільки в особистих цілях.