Курорты западной Украины

Як на Прикарпатті знайти гарну роботу відразу після вишу?

Багато випускників навчальних закладів галичини та Прикарпаття вважає, що знайти гарну роботу в нашому регіоні без зв’язків та досвіду майже неважливо. Існує міф, що прожити на зарплату молодого спеціаліста нереально.

Стосовно досвіду

Наполегливість – 50% успіху. Можна направляти резюме навіть на вакансії, де серед умов вказаний досвід. Резюме треба відправляти завжди, навіть без досвіду, який вимагає роботодавець. Якщо цього не робити, можна самостійно заблокувати потенційне робоче місце, адже роботодавець не отримає інформацію про спеціаліста.

Треба взагалі не думати над фразою «без досвіду». Ніде не треба це говорити, або вказувати. Можна сказати, що в трудовій книжці таких записів немає, але ні слова про досвід. Фраза «без досвіду» – завідомо негативний штамп. Більшість роботодавців почувши, або прочитавши ці слова, відкладає резюме в сторону. Можна вказати місця, де була практика під час навчання. Часто бажання працювати набагато важливіше, ніж наявність досвіду роботи.

Не треба зупинятись на одній компанії. Треба відправити резюме в багато структур. Відсутність вакансії може викликати сумніви у собі та своїх здібностях. Важливо вказувати не знання, а ефективність їх використання. В резюме рядок «досвід» треба замінити на «весь досвід». Тут описується практичне застосування отриманих знань.

Навчання і праця

Роботодавці більш лояльно ставляться до студентів. В той же час до молодих фахівців виставляють великі вимоги. Студентам прощають незначні помилки. Гарним вибором стане проходження практики, після чого можна стати штатним працівником. Роботодавець отримає ефективного співробітника, а студент – досвід.

Майже всі компанії з радістю беруть на практику студентів. Про це свідчить кількість вакансій для студентів по популярній дошці оголошень OBYAVA.ua Таким чином, учні проявляють себе на підприємствах. Можна влаштуватись на посаду, яка менша, ніж рівень кваліфікації. Пропонуючи конструктивні рішення, спеціаліст привертає до себе увагу керівництва.

Наприклад, знайома зараз працює головним юристом в великій юридичній компанії, а влаштовувалась вона секретарем. Паралельно дівчина навчалась в юридичному інституті. Виконуючи службові обов’язки, вона постійно працювала с паперами. Якщо виникали нюанси, вона пропонувала керівництву оптимальні рішення. Через рік вона отримала підвищення. Через два роки вона стала головним юристом.

Вже на третьому курсі студент готовий до роботи. Тому більшість учнів поєднує навчання і роботу. В перші два роки навчання працювати не треба, адже навантаження буде занадто великим. Починаючи с третього курсу, можна влаштовуватись на практику та залишатись на підробіток. Практика дає роботодавцю можливість безкоштовно перевірити на практиці ефективність праці робітника. Тому майже всі компанії з радістю дають можливість студентам проходити практику.